Pages

Thursday, June 25, 2009

DUYAN [AS PRONOUNCED BY AISYAH]


.
Semalam i langsung tak memasak. Terasa sgt malas nk 'mengotorkan' dapur yang sedang bersih [cewah, nk bagitau kata dapur aku bersih la kononnya] Balik keje nampak cuaca mendung [petanda nk hujan]. Cepat2 ambik kesempatan ini utk pow PS suh beli durian. Kalau cuaca panas, memang kami tak sanggup nk cari pasal makan durian - bikin panas!

Beli 5 bijik = RM10.

Aisyah join mkn, tapi tak sampai seulas pon. Lepas tu dia mula buat muka geli-geleman.

Kami laki-bini belasah 5 bijik durian tu dengan bersungguh-sungguh. Sambil berebut remote TV [aisyah tido awal, kalau tak... mesti kami takde chance nk tgok channel lain]. Mula2 PS dok tgok Hantuchova main tennis. Lepastu tgok Sharapova pulak. Mentang2 awek cun dok main... Kejap2 tukar channel bola. Eeeeiii... adalah sgt bosan hokkay! Last2 i hi-jack remote dan tukar ke channel 412. Ada cerita Frankenstein. Kami layan movie tu dgn bersungguh-sungguh [sambil mulut bersungguh-sungguh sumbat durian dlm mulut]. Kat luar hujan turun sgt lebat - wah sgt bahagia. Cuaca sgt selesa. Anak pon tidur dgn lena.

Pukul 12 hujan dh berhenti. Masa tu bahang durian dh naik ke kepala. MR pandang PS, PS pandang MR. Memasing dh menggeletis kepanasan. Tutup lampu, kipas, TV - lari masuk bilik, pasang aircond!

Huhuhu... kensel la agenda penjimatan tenaga. Konon2 kalau hujan, cuaca sejuk tak payah la pasang aircond kekdahnya.... boleh jimat letrik...

Haremmm!


Gambar hiasan ambik kat sini







0 Scribbles: