Pages

Wednesday, June 24, 2009

GANJARAN SEBAB AJAR HANTAR ATTACHMENT


.
Tadi Kak Halina [bekas pelajar tua i] talipon.

Rehan, camana akak nk hantar business card akak kat email kawan?

Kekdahnya, dia tak geti nak send attachment through email la nih kan. Plaktu tak reti nk scan or snap gambar business card dia tu. [she's quite hi-tech jugak actually, kat umah pon dh ada streamyx]

Berbuih2 tau aku dah ajar aritu cara nak send attachment kat email.

Rehan ajar yer... jap gi akak datang PID.

So, she came in just now and i taught her [again]. Sambil aku perli2 jugak...
akak bukak email sebulan sekali kotni... tak practise, tu yang lupa semua.

Nasib baik password email dia tak lupa. Kalau tidak... memang darah aku 'naik tangga' la jugak.

Bla... bla...bla... setel sumer... dia tanya,

Berapa sumer Rehan?


Eh tak yah lah kak... bukan ada print ke hapa. Sikit jer.

Takpa, akak bagi gift kat Rehan.

Mender2 sebegini [imbuhan atau ganjaran kecil-kecilan] adalah sangat biasa dlm kamus hidup para pengurus dan penolong pengurus PID seMalaysia nih. Bukan rasuah hokay! Orang memberi, kami menadah jerla... ye tak?

Dia desup pegi kat keter dan gave me all this!



Kak Halina kata pad ni utk kesihatan [org ngandung tak leh guna] ada ion negatif. Ada 8 keping, berharga RM15 utk satu pack mcm ni. Uik...mahal la pullekk....



Yang ni plak ala2 UPT or pap smear test. Selet sikit kat tempat tuttt, bacaan lembapan akan tertera. Pon, dia kata lepas beranak baru Rehan boleh cuba.




Ini adalah brochure nya. Adalah sangat malas haku nk membacanya!

Tengkiu Kak Halina sbb bagi saya 'modal' 16k untuk di tempek kat blog.








0 Scribbles: