Pages

Tuesday, June 30, 2009

SCHEDULED ENTRY : MISPLACED


.
Sejak dah pindah umah sendiri, makin byk kunci yang i kena bawak. Kunci umah, keta, opis, bilik, pagar etc.

Mingguni kecoh sekejap. i misplaced kunci PID. Leceh betul. Nyaris2 nk duplicate dah semalam. Tiba2 jumpa dlm poket beg besar i [ada bersama dgn gigi pelesu yang tak dipakai-pakai dah] Sian Mencah, selamani mak dia dok asyik blame dia jer. Sebab dia memang suka main kunci.


Kunci pintu, grill, mangga dan pintu opis i yang telah berjaya ditemui semula dalam beg besar Makcik Rehan yg diibaratkan seperti poket kerandut doraemon.



Sebelumni pon dah byk kali i selongkar beg tu tapi tak jumpa pon. Kali yang entah keberapa baru jumpa. Weeeiii.... camana nk jumpa kalau dah mcm ni punya huru-hara meja kerja dan beg aku kan?




Dasar pemalas betul aku skang. PID ni dah lama haku tak hambik kisah nk kemas ker, lap ker, mop ker... mujurlah aku ada assistant yang ala2 lindungan kaabah. Kalau tidak, tak boleh bernafasla kami dlm PID ni.

p/s : ni pon scheduled entry yg 'enggan' keluar. Makanya haku flush jer dia kuar time2 gini...



0 Scribbles: