Pages

Wednesday, July 22, 2009

KENTANG DI TENGAH RUANG

.
Rutin MR mingguni kelam kabut sikit. Balik sini, mandi sana, salin baju sini, tidur sana etc. [merujuk kpd Kg Melayu Bt 16 dan Tmn Bayu] Tambah2 lak sejak Bizkizz dah 'idup balik' ni kann... But still, i ader masa jugak nk buat housekeeping kat Tmn Bayu [motifnya nk bitau kata hakuni rajin ngemas umah la tu...]

2 hari lepas, masa tgh gigih mengemop lantai [tak lalu nk pandang lantai yg nampak berselaput dgn muntah Mencah, susu dia yg ditunggang mcm botol kicap, habuk2 biskut dia and so on] i jumpa ni masa korek2 kat bawah sofa.

Patutla tupperware simpan bawang yg haku beli tu asyik terbukak jer penutupnya... budak ni punya kerja rupanya. Sebelumni memang selalu jumpa berus, senduk, rak cawan, tupperware, sudu garpu etc. kat tgh2 ruang depan tu. Sekarang dah pandai hangkut kentang plak dah...



Jangan esok-esok mama jumpa ikan siakap kat depan TV sudah nakkk...






0 Scribbles: