Pages

Thursday, July 30, 2009

SAYA, SOMI SAYA DAN BELOG SAYA : ENTRY KENA GAM UHU

.
.
Di atas sambutan yang sungguh tak terduga, entry ni akan 'melekat' kat atas ni sampai semua org buat contest ni. Hehehehe. Joking. Ini adalah peluang utk anda berkongsi rasa dan rahsia tentang belog kesayangan anda. Jom ramaikan korum!

Hadiah utk melaram di hari raya [sumbangan Bizkizz] sedang menunggu anda!

Untuk latest entry, sila scroll selow-selow ke bawah.

=======================================


Ada worang tanya i....
PS baca tak belog ni?

i jawablah
Baca kot. Entah... naper?

Depa tanya lagi
Kalau dia baca, agak2 dia sentap tak dgn apa yg MR tulih pasal dia?

i jawab
Entah... tak penah tanya pon. Dan kami tak penah pon bincang secara saintifik specific tentang satu-satu entry yg i buat kat belog ni.


*************************

Mesti org tanya i camtu sebab kengkadang i selalu buat entry yg ala2 laser gabin kat laki i kan? Ada org lain yang seram-sejuk kut nak kritik laki sendiri, so, bila depa baca entry laser MR depa rasa macam...


'Wah, beraninya pompuan gemuk ni laser laki dia'

atau
'Laki dia tatau kot dia ada belog ni'
atau
'Lepas laki dia baca entry ni mesti depa berperang laki-bini'
atau
'Pompuan ni mesti ada masalah komunikasi dengan laki dia'



atau....
.
.
.
.

Wallaweyyy... pompuan gemuk ni giler cool la!
Rasa mcm nk buat idola okeh!

[itu adalah ayat perasan hazab ciptaan i sendiri. Muahahahaha]


Kawan-kawan, mai nk bitau... PS tau kewujudan belog Mencah ni. Dari mula2 belogni wujud sampailah sekarang. Dia ada jugak baca belog ni kengkadang. Errr... bukan baca rasanya, dia scroll laju2 tengok gambar anak dia saja [laki i sgt malas membaca]. Bila dia tengok belog Oli, dia rasa mcm nak pitam tengok text banyak2 sambil berkata, Mak aiii... apa benda panjang2 pompuan ni taip ni!

i rasa PS menerima kewujudan belog ini sebagai online diary utk merakamkan kisah kami esp. anak-anak [bubuh plural siap2 :P] Entry2 lain tu sebagai sampingan semata-mata [kan sumber pendapatan 16k kannn...]

Pasal entry yg berbaur laser gabin, DIA TAU. Cuma i tak pasti dia baca ke tak. Hehehe... sebab, bila i rasa bengang ke haper kat dia, i akan cakap kuat2.... Eeeiii... geram! Ni yang nk membebel dlm Blog Mencah nih! i tau ada kengkawan rapat dia yg baca belog Mencah. And dorang still keep in touch. Kalau dia tak baca pon, i rasa kengkawan dia tolong kepochi kat dia. 'Weeeiii... bini ko kutuk ko weiii... muahahaha' [itu adalah contoh :p]



**************************


Dia support MR blogging tak?
Biasa2 saja. Sebab dia tau i keje sgt heaven kat PID ulu banat nih. What else for me to do? 24 jam hadap internet. I've got no office colleagues like u olls. Serius taww... i keje 2 org sajork. Tu pon mujur assistant i pompuan, leh gak sesambil 'mkn ketupat'. Dibuatnya pasni i dpt assistant jantan cam Zalia Chayok, tak ker lagi boring? So, i pon berbelog lah!

PS ada gak tanya soklan2 berikut, yang antara lain menggambarkan bahawa 'he has no offence with his blogging wife'

Duit iklan dah berapa dapat? [Nuffnang la tu]
Ni masak lauk pelik2 ni tanak citer dlm belog ker?
Wah, cantik la brg ni... pi la juai dlm belog!
Cepat tangkap gambarni bubuh dlm belog. Biar Aisyah tengok bila dia besar nnt.
Mingguni Zalia turun berapa kilo? [i la yg tulong hapdet PS tiap2 minggu]

Dan tindakan2 berikut juga adalah menggambarkan PS tak kisah i berbelog:

Digicam yg dia belini dah mcm hak mutlak i. I rasa dia nk guna pon tak baper geti :P
Laptop kat umah tu pon dia yg beli, tp i yg ada authority penuh nak guna
Line stremyx tu pon, bini dia yg byk conquer

And sometimes bila ada problem dgn internet or whatsoever, i will consult him or his friends. Contoh masa Google dok menggila delete blog suatu masa dulu. i tanya dia... then dia tanya kawan dia yg terer IT. So, he knows [and also concern - in someways] pasal belog Mencah.

Dan buat masani kami TAK PERNAH lagi bergaduh atau berselisih pendapat sebab belog mencah.


***********************


Soklan seterusnya,
Ipar-duai sebelah PS baca tak belog ni?


i jawab
Pedulik haper.... tak puas hati kalu, lu buat la belog sendiri!
keh keh keh.....



********************************


So, i rasa sedih dan kesian jugak kat kawan2 blogger yang 'suami mereka tidak menyenangi isteri mereka berbelog' [paham ker ayat ni?]

Yang paling sedih, sampai ada yang en. somi suruh DELETE BELOG. Kenapa sampai mcm tu ekk? Shimex [if you reading this], naper ekk? Padehal ko takde pon kutuk laki ko mcm haku nih! Bukan ker patutnya, kita ada hak dan privacy utk bersuara?

Ibuk2 sekalian, sila dedahkan konspirasi 'saya, somi saya, dan belog saya' di belog masing2. Wah, ni dah mcm contest plak ni. Dah alang2 kan...apa kata u olls buat karangan dengan tajuk ni, pastu link kat Belog Mencah ni [demi 16k kannn] nanti entry yg paling best i bagi hadiah tajaan boutique Bizkizz 5 bintang i tu.... kekekeke...

Satgi i terjah baca entry konspirasi u oll plaks :P


Updated :
PESERTA PERTAMA : Oli SawSawLady
PESERTA KEDUA : Del
PESERTA KETIGA : Amy Sweetdarling
PESERTA KEEMPAT : Aznie Bunnie
PESERTA KELIMA : Nieza
PESERTA KEENAM : Layla
PESERTA KETUJUH : Fara Mommy Kyra
PESERTA KELAPAN : SitiSifir
PESERTA KESEMBILAN : Kak Mah Gali
PESERTA KESEPULUH : Ila Skirt Kembang
PESERTA KESEBELAS : Kimoblade
PESERTA KEDUABELAS : Adikmanjer


Thanks for sharing and participating! U olls memang rockkkk!




Iklan selit :
BINTANG TIMUR : RM 10 per pair







0 Scribbles: