Pages

Tuesday, November 24, 2009

ORANG PUNYA RAMAI KAT SHOWROOM MACAMLAH ESOK-ESOK DEPA SIMPAN DALAM LEMARI TAK BOLEH TENGOK DAH




Mengah baca tajuk. Panjang sehasta!

Dalam ramai2 tu termasukla Makcik. Tapi Makcik bukan saja2 nak pi tengok tawww. Makcik singgah Soon Huat pas balik keja. Pasaraya Soon Huat tu kat belakang showroom Perodua hokeh. Tengok org punya ramai bergenut mcm tu, last-last Makcik layan Myvi jerlah. Konon2 mcm banyaaaak sagt duit nak beli Myvi. Beria-ia mamat salesman tu dok mengendeng Makcik. So, makcik pon layankan jerla. Excited dia mintak contact number bagai - konon2 nanti senang dia nk follow-up Makcik. Wahai En salesman, kalau ko tau betapa hazabnya duit aku kat dlm bank tu, jangankan nak approach aku... nak mai dekat aku pon ko tak hingin gamaknya.

Ada sapa-sapa dah tengok Alza kat showroom? What do you think? Salesman tu kata waiting list dah 3 bulan lebih dah. Ni yang buat aku heran kat orang Mesia nihh.. dlm dok gawat2, memasing sakan plak dok booking keta baru. Launch la beca keta apa sekalipon, mesti waiting list berjela-jela. Kerrr... strategi depa jerrr... nak bagi orang nampak yang keta dorang dapat sambutan?

Anyway, orang Proton jgn marah Makcik. Ada sorang hakak tu tanya Makcik...
Kamu nak ambik yang auto ke manual? [nak ambik la sangattttt]

Makcik pon dgn penuh kepoyoan
Saya nak yang auto... Ni tengah compare2 dengan Exora la nih
[penipu!! byk la aku punya compare, pegi jenguk pon idak!]

Dan-dan hakak tu kepochi
Ehhh... kamu jangan dik. Kereta Proton kamu jgn ambikla dik. Tadi ada org tanya, berapa value Gen 2 kalau nak trade in. Salesman tu cakap value Gen 2 sama mcm Kenari. Maknanya Kereta Perodua ni tak turun value taww...

Makcik sengih jerla. Alahaiiii... tu semua taktik busuk salesman la tu. Dah ko tanya kat Salesman Podua kan... mati hidup balik pon dia kata keta dia lagi bagus. Ye dok? Kalau la keta Proton tu hazab sgt mcm org dok kata, tak laku langsungla keta depa kan? Padehalnya keta Protonla yang paling melambak atas jalan kan? [cewahhh... tiba2 Makcik beria-ia backing Proton pulak :P]

Overall Makcik rasa lawa gakla MPV ni. Cuma satu yang makcik kureng suka. Aircond kat blakang takde. Avanza ader. Grand Livina ader. Exora ader [kalau tak silap]. Bepeluhla tiak makcik dok kat belakang nanti. [poyo mcm nk beli sgt dah!]

Buat sapa2 yang kewangannya al-hazab wal-kopak mcm makcik nih... marilah kita berpuas hati dengan keta kontot kita semata-mata. Eh, jgn lupa jadi fan Alza kat Facebook! Weekly and daily contest dah start. Cuba nasib, mana tawwww....





0 Scribbles: