Pages

Sunday, December 28, 2008

A TRIP TO...

.



Disclaimer : When you read this entry, pls dont ever try to imagine me as orang kaya yang nk tunjuk lagak spend ribu-riban nk pindah umah besau. You should imagine me as a woman who had longed for so very long time to move into her own house (well ok, its hubby's house anyway) Our 'little cottage' is merely a very-very small house yang berharga sangattt murah dan terletak pulak kat kawasan ulu banat celah bedah (I am serious, no joke!). Whenever I mentioned about renovation or buying 'expensive' things - that was actually wayyyy too far and low from what others usually spent!

********

Yup! Kami pegi mengunjungi Cik Fella dan kejakunan yang amat di sana! It was my 1st time there (FD Bkt Subang) and 2nd time visiting FD outlet. Yang 1st time masa kat USJ, nk pegi bank yang sederet dgn FD outlet - singgah seminit. Ohh..that was way back in 2003.

Semlm kami merentas desa ke Klang sbb my mom n dad dtg KL. Dorang port kat umah my aunty kat Klang (Nnt mak leh port kat umah sempit saya lak :P). On the way balik dr Klang, hubby cilok pegi FD Bkt Subang. Gilos punya besau dan punya byk choice furniture. Sediakan ongkosnya sahaja!

Sila ambil perhatian, seperti biasa...kami tidak membeli apa2 hatta sehelai kain pon. Hehehe... Laki den kan tak soka nk hinglish-hinglish theme ni (cewah... nk cover kunun, padehalnya kami tak cukup duit lorrr...wakakaka). Sekadar mencuci mata dan membasahkan ketiak. Yes people... anak saya meronta-ronta dan kemudiannya mengamuk suruh dilepaskan dari strollernya. Haiyooo....



Kuar dari FD, kami ke Pacific warehouse sale. Ini tak sengaja - nampak bunting tepi jalan. Hubby ajak singgah... I follow. Tapi tak sempat nk belek betoi2 sbb dah senja and my doter sudah melentuk ketiduran. Kesianlah pulak. So, today we are going there again. And, without si kecik ni. Sekali Nenek Onah pulak ada aktiviti kemasyarakatan.... Marhaban. Kena la tunggu dia balik Marhaban dulu dlm kol 12. Eeeii..tak sabarnya. I takut Hood and Hob tu habis dikebas orang lain. Wakakakaka....

Ada satu scene lucu masa kat FD. Kuar jer dr pintu FD, we headed straight to our car. Pastu kan... kitorang perasan, keta kontot saya diapit oleh BMW dan HONDA (apepunya model ntah) dan sederet dengan keta kami tu semua keta2 mahal gilos. Wakakaaka...nak terburai kami gelak kat situ. Hubby kata, kita ni salah parking kot. Sini tempat parking keta2 besau jer nih. Cepat2 kita blah... nnt org nampak maluuuu....


Moralnya : Kalau nk pi sopping kat tempat2 'standard' sila bawak keta mewah, supaya anda tak malu-malu kucin (mcm kami) walaupon tidak membeli apa2!

.

0 Scribbles: