Pages

Saturday, January 3, 2009

KIPAS

.
Alhamdulillah, our moving in/ out list is getting 'narrower' - hasil merentas desa setiap minggu. As for today, hubby has bought 3 ceiling fans and a water heater. Percayalah, kami beli yg biasa-biasa dan murah-murah sahaja. Abih, rumah kan kocik jer... tak kan nk beli kipas kuasa kuda lak kan? :P



http://www.toplamp.com.my/


Terbaca ads kompeni ni dlm Harian Metro semalam. Kat Ampang - branch baru bukak. Kami ke sana lewat pagi tadi, mengharung hujan lebat. Sama naik jer kami laki bini meroyan nk mencarik brg rumah :)) Pegi kedai lampu, tapi tak beli walau sebijik mentol pon. Beli kipas saja lorr... lampu dia sungguh elegant! sgt tidak sesuwei utk golongan marhaen mcm kami. .
  • That 2 ceiling fans is brand apa ekk... REX, WING ker APLHA ntah...RM168 per set utk yg 5 blades... serius tak ingat brand sbb decision has been made totally by hubby coz im busying chasing after Aisyah. Berpeluh-peluh saya walaupon hari tgh hujan lebat kat luar. Kang pecah lampu lampi dlm kedai tu kopak mak pak dia kan...
  • The other one is brand KDK - 3 blades RM 98 rasanya (yg ni i ingat sebab cina tu cek brg depan i hehe...)
  • Water heater tu kami hambik yg basic model, again tak ingat brand apa. Cap ayam jer rasanya. Hahaha..padan dgn rega dia RM 250 sajork!
Lampu lampi hubby blom beli. Dia kata mcm nk ambik kat Rawang jer kot. I tak kisah bang, janji pindahhh... :P

So, list kat right panel tu harus kena palang. Semak paler otak sayer nengok list yg manjang kemain, rasa mcm nk botak paler nengok list berjela camtu... Bila list makin clear, maknanya umah nenek onah makin sendat you! Maafkan kami mak, dapo belakang mak tu penuh dgn brg2 meroyan kami 3 beranak. Tu pon mujurlah ada brg2 lain yg masih boleh simpan 'kat kedai'. Kami mintak supaya brg2 tu hanya dihantar bila kami dah betul2 nk masuk umah.

Nota sedar diri : Ini baru nk pindah umah tahap reban ayam (pinjam ayat Aznie! :P) kalau la kami beli umah tahap 2,3 ratus ribu kan, harus checklist aku tu berjela-jela 8 kilometer!

.


0 Scribbles: