Pages

Wednesday, April 29, 2009

SEMALAM YANG FENATTT....


.
Padan muka. Orang duk umah sendiri, ko pon gatal nk duk umah sendiri. Rasakan. Menjejeh-jejeh peluh i semalam tawaf satu Pekan Rawang setelkan itu ini.



Gambar hiasan. Penat mcm nilah i semalam...


i buat semuani sorang2 okehhh. Sila beri tepukan gemuruh.

  • 11 pagi - Bawak tali tape, ukur sliding door, tingkap etc. [sgt panas dan berabuk okeh!]
  • 11.30 pagi - Singgah kat Taska Islam dekat umah. Nk survey nursery utk si Mencah. I prefer this one than the other one [yg dekat dgn umah atuk acan]. Anyway, kat area umah baruni hanya ada satu nursery ni sajork.
  • 12.00 tgh - Balik dari ukur umah, singgah kat site lagi satu sbb nk bayar deposit api dan air utk umah flet. Malangnya opis developer tu tutup. Call pon tak angkat. Mencikkk! Dah la cuaca sgt panas.
  • 12.30 tgh - Lunch kat Restoran apa nama tah. Sedap gak nasik ayam dia.
  • 1.00 ptg - On the way balik, somi call. Borang TNB dah ready, suh pi collect kat Alan. Alan kata kol 3 baru mai ambik kat opis dia. Then i tak jadi balik umah, merewang dlm Parkson Rawang.
  • 2.30 ptg - On the way nk pi opis developer, i singgah Nagoya Rawang. Cuci mata.
  • 2.55 ptg - Dah sampai opis developer. Gedebuk gedebak dgr itu ini, ambik itu ini...
  • 3.30 ptg - Terpaksa tunggu dekat 15 minit dlm keta kat depan Pej Pos Rawang [tunggu parking lorrr, parking kat area tu sgt hazab]
  • 3.40 ptg - Selesai beli setem hasil bernilai RM10 untuk tempek kat borang TNB.
  • 3.45 ptg - Pegi TNB [mujurlah sebelah Pej Pos jer] Tanya kat kerani tu, document i cukup tak utk buat submission. Esok baru suami nk submit. Mujur i tanya dia dulu, rupa2nya document i tak lengkap. Kena pi jumpa developer balik. Mencikk!
  • 4.00 ptg - Kuar dari TNB, pegi TM Point yg kebetulan seberang jalan jer. Ambik application form dan tanya itu ini pasal fees dan option2 yg ada. Mahalnyer! Tak yah pakai fixed lainlah mcm ni...
  • 4.30 ptg - Sampai kat opis developer. Mintak document2 lain yang tak lengkap.
  • 5.00 ptg - Rasa mcm nk pengsan. Penat sgt, tapi singgah jugak beli goreng pisang dan keledek goreng utk ibu bapak mertua ku...hehehe. i kan menantu yg mithali. Walaupon akhirnya, goreng pisang tu i jugak yang banyak ngap.
  • 5.15 ptg - Sampai umah, tak leh jugak nk berehat. Mencah ajak main smack down. Mama penat nakkkk.....



0 Scribbles: