Pages

Thursday, July 2, 2009

ELBA DAH JAHANAM


.
Kan i dh penah ckp... i cukup takde hati dgn brg brand ELBA nih.

Buktinya, periuk nasik i dah jahanam... baru jer pakai tak sampai 3 minggu. Tu pon bukan hari2 i masak nasik. Bayangkan, periuk nasik tu rosak masa rumah kontot i tu dipenuhi dengan tetamu. Mak, ayah dan adik-adik dok bergenut kat rumah. Lampu dah tak menyala, dan nasik i tak masak-masak.

Tapi.... tapi.... nasib baik periuk nasik tu bukan i yang beli. Ianya adalah hadiah kawin dari my ex-manager kat kompeni lama [anyway, thanks yer En. Bakar] Mungkin sbb dah terlalu lama disimpan dan tak pernah dipakai, periuk tu pon rosakkkk....

So, skangni MR masak nasik pakai dapo gas. Ewww... sgt leceh taww. Sebab kena duduk di dapo dan tunggu sampai nasik tu masak. Kalau i sambil buat kerja lain, alamat.... hangus!

Macamni lah lebih kurang periuk nasik yang dah jahanam tu.

Kesimpulannya, i dah kena 2 kali yer kawan-kawan. Sekali dengan seterika, dan sekarang dgn periuk nasik pulak. Mungkin dgn org lain okay... dgn MR jer brand ELBA ni meragam tataula kannnn... Renung-renungkan dan selamat beramal.




0 Scribbles: