Pages

Friday, July 3, 2009

TUPPERWARE - VERSI TAK SEDAR DIRI

.
Hutang piutang byk yg blom bayar. MR dah mencarik pasal nak membeli mender2 merepek berikut. I really need to re-organize my kitchen. Rempah-ratus, biskut, kerepek segala semua main kepit2 jer plastiknya. Sangat kekurangan container [ciss... alasan semata-mata! padehal melambak-lambak container murahan dok jual kat Tesco nun]



Siap ada stand mcm ni, best kan?



Botol air mineral melambak-lambak kat umah tu. Nak beli water filter ala2 bio-aura adalah sungguh tak tercapai dek akal ku. [Jangan terasa yer para peniaga Hai-O sekalian]. So, i was thinking of getting any of these 3 containers to store plain water. Senang boleh tuang air mineral yg 5 liter tu dlm ni dan senang jugak utk dispense kan? [silalah bersetuju dgn haku weiii... kasi la moral support sikit]


Option 1 : can fit 14.5 liter. Besau godang kan?




Option 2 : Can fit 8.7 liter




Option 3 : Can fit 8.7 liter





Yang ni memang betui2 cari pasal lorr.. Mengada-ngada nak simpan bawang, kentang pon dalam bekal yang sungguh stylo mylo cenggini [tepuk dahi!]

Hari Jumaat yang mulia ini nampaknya memang bakal membuahkan pasal kepada Makcik Rehan. Bak kata penjual Tupperware tu kat i semalam...

.
.
.
.
.

Biar Makcik Rehan menyesal sebab beli, jangan menyesal sebab tak beli!






0 Scribbles: