Pages

Thursday, July 23, 2009

SEMAK MATA MEMANDANG

.
Akhirnya awning utk poch keter dah siap. Punyala lama menunggu Indon2 tu buat kerja. Dekat 3 bulan hokay! Padehal rumah kami adalah betul2 sekangkang kera. Sila jgn tanya aku sapa contractor yg buat - Sumpah tanak rekomen kat sapa-sapa!

Hasil kerja? biasa2 saja lorr. Buat bumbung jer kan, sama jerla mcm contractor lain buat. Tapi... tapi... tapi... i am very the hangin bila tengok saki-baki kerja yang tak dikemaskan. Padehal, peti sampah [panggil peti ker ekk?] betul2 ada kat sebelah tu jer. Hazabnya lah depa ni buat kerja. Si Mencah lak memang pantang nampak mender2 yang bukan sepatutnya jadi mainan - yang itu yg dia nak main! Makanya, terjerit2lah haku kat dia setiapkali nk kuar masuk dari keter. Abih... kesitu jelah tujuannya....



Ni ada selonggok saki-baki zink yang depa biarkan jer kat tepi pagar. Tajam bergerigis. Kalau kena kat kaki si Mencah yg lagi suka tak pakai kasut dari pakai kasut... apa citer?



Ni lagi selonggok!


Nak tunggu PS aka suami mithali ku yang bersihkan zink2 tu jgn haraplah... Laki i very the rajin mcm bini dia jugak kan. Last2, apak mertua ku yakni Atuk Acan yang membersihkan semua2 tu. Hehehe.. kami bukan tamau buat Abah, kami sibuk sikit. Cadangnya nk buat hujung mingguni, tapi tengok2 Abah dah bersihkan pulak [siot jer kan ayat aku] Tima kasih Abah.... :P


Yangni citer sampingan. Supaya korang semua dapat bayangkan betapa semak-samunnya porch sekangkang kera kami. Kami tak beli pon ampaian besi nk sidai kain tu. Sebabnya mender tu mkn ruang. Nanti porch ni tak muat nk letak si kontot dan si merah. So, i main sidai jer kain baju yg besar2 kat pagar hijau, dan baju mencah yg kecik2 pulak i hang jer kat penyidai kontotni. Janji kering. Nanti bila dah kuar baby lagi satu, mesti umah i jadi gelap sebab keliling pagar semua kena block dgn kain kan? Very the selebet lah jadinya. Keh keh keh.. hada aku kesah?



Hazab tak hazab... rak kasut pon bertagak-tagak nak beli!
Berterabur kat depan pintu.


Jadinya, moral of this entry adalah : Kalau sesapa yg bercadang nak beli umah... kalau ada duit lebih sikit tu... belilah umah yg besar yer. Sekian, harap maklum.

Selamat Hari Jumaat!






0 Scribbles: